RS Builders

Never Never Cube

Introduction

Challenge was to bring two pieces of land together into something big and astonishing that had never been done before. With a tiny drop of hope, the project started- there stood a firm possibility of converting an empty land into something big with its own identity among other buildings. The entire design comprises numerous aesthetic balconies that promise just a sufficient amount of sunlight to pass through. The right angles secure the breeze, spreading across the floors that pass through glass hidden behind the concrete facade in the form of small apertures. The small protrusions in the building can be used as a personalised coffee space when you say, “Ek break toh banta hai boss”, the justified amount of sunlight through fractals of the sun deck and the breeze perfectly synchronise with the mood until you are all boosted up to work again. The Never-Never cube is basically a matrix of parallelepipeds.

Project Details

Name :

Never Never Cube

Type Of Building :

Commercial Building

Location :

JLPL Industrial Area, Punjab, India

Year Of completion :

2021

Team

Project Management :

RS Builders

Chief Engineer :

Mr. Ravijeet Singh

Principal Architect :

 Studio Ardete

Structural Consultant For Building :

Jagmohan Singh Nagi

Photography :

Mr. Purnesh Dev Nikhanj

Lighting Consultants :

The Luminars

Design Team :

Sanchit Dhiman, Nancy Mittal, Abhimanue Sharma, Pragya Singh, Rahul Ghosh
Construction size

Built-up Area :

838 sq ft

Materials / Products Used
TATA Steel, UltraTech Cement, Asian Paints, Saint Gobain, Schindler AS
Safety measures
Staff Vaccination, Emission Control Measures